Leerruimte

Vanuit de BouwBroedPlaats zijn we op zoek naar jouw connectie met het onderwijs en de bouw. We vragen betrokkenen bij de BouwBroedPlaats om een blog te schrijven voor op de website van het BouwBroedPlaats. Hieronder de allereerste blog van één van de initiatiefnemers: Randy Dijkstra.

Mijn aanraking met het onderwijs is (zoals bij iedereen) vanuit mijn kindertijd. Daarna weinig meer. En nu ineens weer volop, én het is leuk!

Ik ben ouder geworden, ik werk, ik woon samen en toch lijkt de tijd stil te staan. Dat is het gevoel wat ik krijg als ik op (veel) scholen de mogelijkheid krijg om binnen te kijken. Een ‘kijkje in de keuken’ ik leer ervan en ervaar; het gevoel, de sfeer… De school: nog steeds dezelfde kleuren, dezelfde geur, de standaard klassen, het typische onderwijsmeubilair.. En dan te bedenken dat de afgelopen 25 jaar, vanaf mijn kindertijd tot nu, zo snel is gegaan qua ontwikkeling! Het “inzicht” lijkt hier te zijn gemist, met terugwerkende kracht veranderen is niet mogelijk, dus we doen het met het Hier en Nu en natuurlijk met zicht op de toekomst. Want de kennis die we nu hebben over de toekomstige veranderingen moeten we gebruiken . Het draait allemaal om kinderen, onze kinderen. Kinderen als begin van onze ‘nieuwe’ samenleving. Het onderwijs is samen met het schoolgebouw de basis; de leerruimte. En deze leerruimte moet goed zijn voor de kinderen! HOE? door met elkaar in gesprek te gaan, kennis te nemen van onze verschillende vakgebieden, elkaar begrijpen, elkaar respecteren, verbindingen leggen en vooral openstaan voor elkaar: Dit is de BouwBroedPlaats, dit is waar ik voor sta!

 

Randy

Please like & share: