Kom je mee Ravottuh op 15 juni?

IMG_1340

Nog net voor de meivakantie, voordat de sneeuwbuien ingezet waren zeg maar, zaten Wenny en ik bij Natuurspeeltuin De Speeldernis te genieten in de zon. Wat een heerlijke plek. Wat een goeie plek en wat een inspirerende plek. Groen. Buiten. Ruimte. Het zette ons aan het denken over scholen. Over gebouwen. Over hoe het leren ‘binnen’ ook veel meer mee naar ‘buiten’ genomen zou kunnen worden. En wat dit betekent voor het (ver)bouwen van scholen. Je kunt eigenlijk helemaal geen ‘binnen’ zonder ‘buiten’ bedenken en ontwerpen. En hoe raar het is, dat we dit meestal wel doen.

Met de BouwBroedPlaats rondreizen door Rotterdam
De Speeldernis inspireerde ons ook tot het nadenken over BouwBroedPlaats Rotterdam. We gingen op ontdekkingstocht in al dat fijne groen en bedachten toen dat we met de BouwBroedplaats moeten blijven reizen. Vaker dan drie keer. Helemaal nu Rotterdam tot oktober 2017 uitgeroepen is tot Onderwijsstad van het Jaar. Met als thema ‘Bouwen aan de toekomst’. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. 😉

Inspireren en ontmoeten
We willen dan ook de ‘grote’ Experienzzze die we bedacht hebben voor 6 oktober 2016 vervangen door meerdere kleine BroedPlaatsen waarin we steeds op (be)zoek gaan bij inspirerende mensen en plekken in Rotterdam. Klein is immers het nieuwe groot. Dit doen we tot oktober 2017. En ondertussen maken we van alle plekken die we dan bezocht hebben en/of inmiddels op het spoor zijn gekomen misschien wel een Rotterdamse Onderwijs Bouw Belevingskaart of -boek. Die we dan aan het einde van 2016 overhandigen aan…?

Ravottuh in de Speeldernis
Op 6 maart begonnen we in Theater Walhalla met de eerste Rotterdamse BouwBroedPlaats. Op 15 juni 2016 reizen we door naar de Speeldernis waar we gaan Ravottuh. We krijgen een heel unieke manier om kennis te maken met het concept van de Speeldernis. En we kijken met elkaar wat dit kan betekenen voor het (ver)bouwen aan die heel bijzondere Rotterdamse scholen. Het programma die dag is van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Leuke plek. Bijzondere belevenis. Waardevolle ontmoeting. Kom je ook? Meld je aan door een e-mail te sturen naar bouwbroedplaats@duravermeer.nl.

MEESTERSadvies
Sandra van Kolfschoten

Please like & share: