De BouwBroedPlaats op de Kennisdag 2016 van Ruimte-OK

De BouwBroedPlaats is op 29 november 2016 aanwezig op de Rotterdamse editie van het jaarlijkse Kennisdag van Ruime-OK. De BouwBroedplaats is een plek waar onderwijs en bouw elkaar vinden. Een plek waar we verhalen en ervaringen met elkaar uitwisselen. En een plek waar nieuwe ideeën en oplossingen over onderwijs en bouw ontstaan. Dat allemaal met één gezamenlijke ambitie: ‘bouwen’ aan de beste scholen van en voor onze kinderen. 

Anders kijken, anders denken
Begin 2016 kwam de BouwBroedPlaats samen in Theater Walhalla in Katendrecht.  Het verhaal van Walhalla en de herontwikkeling van het gebied Katendrecht inspireerde om anders te kijken naar Rotterdamse scholen. Waarom kan een school niet reizen? Waarom geen school op een boot? Wat als die mooie havengebouwen nou eens omgebouwd worden tot school? Ter plekke ontstonden de Rotterdamse BouwBRoedPlaats ‘RRR’-en. We willen geen Rust, Reinheid en Regelmaat in de Rotterdamse scholen. We willen Ravotten, Ruimte, Reuring, Ruig en Rauw.

Bouwen aan de beste scholen
Samen met jong en oud willen we verhalen en ervaringen met elkaar uitwisselen over wat de beste scholen (moeten) zijn. We willen ons laten inspireren door plekken waar we eigenlijk in eerste instantie niet aan denken als we het over scholen hebben. Zoals de mooie buitenspeelplekken die Ravottuh aan het maken is in Rotterdam.

Zien we je in de spijbelhoek?
Tijdens de Kennisdag kleuren we verder buiten de lijntjes. Je ziet ons vanzelf. Het is dat hoekje waar je graag wil zijn. We vangen de spijbelaars en de twijfelaars op. Je mag bij ons pauze houden, een time-out nemen. Er worden misschien wel vuurtjes ontstoken en houtjes gehakt. Het is een plekje om niks te hoeven en alles te mogen. Die geheime hut waar je vroeger met je vriendjes het liefst kwam. Dus ‘sssst…niet doorvertellen waar we zijn!’ Het wachtwoord is jouw lievelings R-woord.

 

Please like & share: